loading...
به وبلاگ من خوش آمدید
علی محمدی بازدید : 61 دوشنبه 03 آذر 1399 نظرات (1)

رشدگوش يكي از نمونه هاي قابل توجه مهندسي است .اين گوش ساختار تركيبي بامنشا جنيني پيچيده است.ازسه بخش آناتومياست كه از يكديگر در ساختارو منشاءجنيني متفاوت سازماندهي شده است .ارگانهاي گوش داخلي براي شنيدن وتعادل در پتروس تمپورال جاسازي شده اند.رشدگوش يكي از نمونه هاي قابل توجه مهندسي است .اين گوش ساختار تركيبي بامنشا جنيني پيچيده است.ازسه بخش آناتومياست كه از يكديگر در ساختارو منشاءجنيني متفاوت سازماندهي شده است .این در تضاد با پوشش همزمان است,که حداقل برای پهنای باند پوشش دهنده, آستانه تقریبا به یک سیگنال پایا نسبت به سیگنال پوشش دهنده نزدیک تر است.

در یک زمان(دوره)،عمل شنوایی شناسی بالینی، به طورگسترده مختص به آزمون های تشخیصی شده بود.در سال های اخیر ،با استفاده از آزمون های رفتاری،شنوایی شناسان به طور معمول کارهایی انجام می دهند.تقویت کننده های شخصی (personal amplifiers)، که وسایلی کوچک و قابل حمل هستند که بانیروی باطری کارمی کنند ومی توانند درارتباطات رودررو وهم چنین به عنوان سمعک های تلویزیونی به کار روند.این بخش بر ویژگی سمعک های مدرن تمرکز می نماید.بهر حال به همان اندازه،اجزا و ویژگی های متنوع بستگی به نوع خاص سمعک دارند.این بخش بر ویژگی سمعک های مدرن تمرکز می نماید.بهر حال به همان اندازه،اجزا و ویژگی های متنوع بستگی به نوع خاص سمعک دارند.

بررسي ترميم در گوش جانوران براي ما درباره پتانسيل ترميم در گوش انسان چه مي گويد؟اول:مطالعات بطور صريح نشان مي دهد كه توليد سلول هاي مويي محدود به دوران جنيني نيستعصب شنوايي سلول گانگليون مارپيچي اطلاعات را از حلزون به ناحيه شنوايي در ساقه مغز انتقال مي دهد.نوسان فيدبك مي تواند با استفاده از چندين وسايل الكترونيكي ديگر با احتمال كمتري ايجاد شود يك نكنيك ساده اين است كه بهره را تنها براي فركانس ها و شدت هاي ورودي كه نوسان محتمل است .سه جز 1)كاشت تيتانوم 2)اتصال(بخش) خارجي 3)يك پردازشگر سيگنال،براي عبور از گوش خارجي و مياني استفاده مي شود.مشكل درتعيين وتعريف اثراين عوامل روي ارتباط  هم چنين مشكل دركاهش آنها به يك ميزان

متوسط (يعني فرستنده متوسط، شنونده متوسط، پيام هاي روزانه ووضعيت هاي محيطي معمول)روي توسعه استانداردسازي هاي ابزارهاي ارزيابي باليني تاثيرمنفي دارددرطراحي پايه ي ميكروفونهاي دايريكشنال براساس اصلي كه ميكروفون نسبت به صداهاي ازسمت جلوon-axis)ناميده ميشودقشري آهسته در يك كيس غرامتي بزرگسال.پاسخ هاي KJ به تون برست 500Hz در ريت 0.6s ارائه شد.امواج با وجود پاسخ ها توسط پيكان ها قابل شناسايي اندجزء اصلي هم پلي مر و هم مونومر متيل متااكريلات ، با ساير عناصر است شامل هيدروكوينين ،  benzoyl   peroxide, dibutylphthalate كه به عنوان بازدارنده ، فعال كننده و سازمان دهنده يا كاتاليست عمل مي كند.شرايط پاتولوژيكي متعددي داريم  از جمله ديسلكسي، كه ناتواني فرد در خواندن مي باشد. خواندن پاسخ طبيعي در معرض زبان نوشتاري قرار گرفتن نمي باشدنحوه توليد جمله زير را در نظر بگيريد: (3) Tony disconnected the modem.احتمالا تنها جزء برجسته در گفته شما كلمه modem است.

در نوع ديگري از اين روش,موج سينوسي 1000هرتز در سطحي ثابت شده است و تست صدا با ميزان بلندي صداي ارائه شده ي متناوب مطابق شده استآسيب وارده بر دستگاه شنوايي بر حسب محل تاثير خود، مي تواند عوارض شنيداري متفاوتي ايجاد كند اين عوارض مي تواند به صورت نشانه هاي قابل تفسير بر روي نمودار اديوگرام (نوار گوش) مشاهده كرد. با ميكروفن هاي دايركشنال مرسوم كاهش به صورت مكانيكي اتفاق مي افتد چون صداها از هر ميكروفن بعد از خروجي ميكروفن عقبي كه به طور الكتريكي به تاخير انداخته شده كاهش داده شده است مثل آنچه در شكل (a) 7.1 نشان داده شده است.اثرات اندازه تهويه،مي تواند در شكل35.6 مشاهده مي شود.مشاهده كنيد كه اندازه ونت افزايش مي يابدميزان كاهش(سيگنال خارجي) با اثر گستردگي فركانس هاي بالا  افزايش مي يابد.در حقيقت،به اعتقادي تبديل شده كه در فركانس هايي كه شنوايي طبيعي وجود دارد،بهتر است كه سمعك مورد استفاده صداي طبيعي را نسبت به صداي تقويت شده هم بشنود.بنابراين اندازه ونت  براي برابر شدن با محدوده شنوايي طبيعي در فركانس هاي پايين،بايستي انتخاب شود.

روند بايد غربالگري دقت بينايي دوچشمي به منظوربررسي توانايي فيزيكي اساسي براي درك بگفتارويا براي توجيه ارجاع براي آزمايشات بعدي توسط يك بينايي سنج ومتخصص چشم، صورتگيرد. مشكلات ارتباط بينايي درك شده توسط خودفرد بايد با استفاده ازيك پرسشنامه معلوليتشنوايي مناسب مثل پرسشنامه كارايي شنوايي ، بررسي شود. معيارهاي معلوليت مثل مشخصاترتباطي براي فردبا شنوايي آسيب ديده، نيزميتواند براي تعيين محيط هاي ارتباطي چالش برانگيزواطلاعات غربالگري وكاربرد استراتژي هاي ارتباطي مناسب به كارروند.روند بايد غربالگري دقت بينايي دوچشمي به منظوربررسي توانايي فيزيكي اساسي براي درك بگفتارويا براي توجيه ارجاع براي آزمايشات بعدي توسط يك بينايي سنج ومتخصص چشم، صورتگيرد. مشكلات ارتباط بينايي درك شده توسط خودفرد بايد با استفاده ازيك پرسشنامه معلوليشنوايي مناسب مثل پرسشنامه كارايي شنوايي ، بررسي شود. معيارهاي معلوليت مثل مشخصاترتباطي براي فردبا شنوايي آسيب ديده، نيزمي تواند براي تعيين محيط هاي ارتباطي چالش برانگيزواطلاعات غربالگري وكاربرد استراتژي هاي ارتباطي مناسب به كارروند.

علاوه بر اين اگر MMN ظاهر شود،ظاهر نشود يا تغييرات دامنه/نهفتگي در تست بعدي،هيچ عبارتي درباره ي يك تغيير در توانايي پردازش تضمين نشده است. در نهايت،اين نتايج ثابت نيستند،اينها محدوديت هاي عملي مرتبط با زمان طولاني مورد نياز تست براي به دست آوردن MMN در حتي يك مورد مغايرت هستند. همانطور كه در جدول5-18 نشان داده شده،احتمال دارد كه در مدت چند سال،حداقل براي برخي از انواع تحريكات و برخي جمعيت هاي بيمار،MMN قابليت اجرايي براي بيماران خواهد داشت.تحقيقات زيادي درباره ي MMN در جمعيت كلينيكي از آخرين ورژن اين فصل استخراج شده است.با اين وجود استفاده از MMN براي اين افراد بيمار هنوز نيازمند تحقيق است. چون يك نتيجه MMN مشكلات و نامطئني ها است،هيجان اوليه اديولوژيست درباره ي MMN محو شده است و برخي از محقق ها توجه شان را به سمت پتانسيل هاي قشري آهسته تغيير داده اند. 

منبع:

http://newhearingaid.loxblog.com/

http://goldenhearingaid.ratablog.com/

http://hearingaidfeatures.tibablog.ir/

علی محمدی بازدید : 76 دوشنبه 19 آبان 1399 نظرات (0)

لیزا در ابتدای رابطه، علاقه و اشتیاق کمی داشت، اما به تدریج این علاقه افزایش یافت. این اولین ارتباط لیزا بود که چند ماه ادامه داشت، زیرا در سایر روابطش یک روزه عاشق بود و دو روزه فارغ. این مسأله باعث شد که قبل از پدیدآیی عشق شورانگیز، رابطه‌ی آنها استحکام بیشتری بیابد. لیزا کمتر احساس آسیب‌پذیری می‌کرد. بنابر این رابطه‌اش را با ریچارد حفظ کرد و کمتر او را به بی‌وفایی متهم کرد.

پاتریک به رابطه‌اش با فرانسیس خاتمه داد. او متوجه شد که تلاش برای تغییر فرانسیس در حکم جنباندن اقبال ناممکن است، زیرا فرانسیس سخت اعتقاد داشت که با هیچ مرد دیگری رابطه نخواهد گرفت. البته این ترفند فرانسیس بود تا خودش را از دست پاتریک خلاص کند. اگرچه این رابطه فراز و نشیب‌های زیادی داشت، اما چشم عبرت بین پاتریک را متوجه بسیاری از مسایل کرد. پاتریک یاد گرفت که نبایستی در ابتدای رابطه، خودش را کاملاً رها کند و آموخت که روند سرمایه‌گذاری عاطفی را بایستی با تدبیر بیشتری نظارت کند. یاد گرفت از طرف مقابل ایده‌آل سازی نکند و در ذهنش از افراد، تصویری بی‌عیب و نقص پدید نیاورد. البته همه‌ی کارهای پاتریک به این باورش برمی‌گشت که او فکر می‌کرد که خودش آدم بی‌ارزشی است و دیگران بی‌عیب و نقص هستند.

منبع:

http://maziyarjelveh.com/narcissistic-character/

علی محمدی بازدید : 74 دوشنبه 19 آبان 1399 نظرات (0)

سعی کنید با افرادی رابطه برقرار کنید که باثبات باشند. با افرادی که زندگی با آنها به دلیل بی‌ثباتی‌شان مثل سوار شدن در قطار هوایی شهربازی است، رابطه برقرار نکنید. حتی اگر این افراد برای شما جذابیت و کشش خاصی ایجاد می کنند. منظورمان این نیست که با این افراد قطع رابطه کنید و به دنبال افراد غیرجذاب باشید، بلکه منظورمان این است که جذابیت و کشش جنسی زیاد، ممکن است هشداری باشد مبنی بر فعال شدن تله‌ی زندگی رهاشدگی. اگر چنین واقعه‌ای رخ بدهد، ارتباط شما عواقب خوبی در پی نخواهد داشت و بایستی درباره‌ی ادامه دادن این رابطه فکر کنید.

در اواسط سال دوم درمان، لیزا با مردی در محل کارش آشنا شد (لیزا معلم هنر در دبیرستان بود). آن مرد که اسمش ریچارد بود از همکاران لیزا در همان دبیرستان بود. اولین بار بود که لیزا رابطه‌ای محکم و باثبات را تجربه می‌کرد. ریچارد پا پیش گذاشت و خواستار ازدواج با لیزا شد. پس از چند ماه به او درخواست ازدواج داد. ریچارد قبلاً میگسار حرفه‌ای بود، اما دوازده سال بود که دور می و پیاله را خط کشیده بود. از لحاظ عاطفی همیشه کنار لیزا بود. آدم خونسرد و خویشتن‌داری بود و به ندرت پیش می‌آمد که کج‌خلقی کند. افراد هیجانی معمولاً با افراد منطقی ارتباط برقرار می‌کنند. عشق باثبات ریچارد به لیزا کمک کرد که هیجان‌های پرشور خود را کنترل کند، در حالی که این کار را فقط قبلاً در مقابل ما انجام می‌داد.

منبع:

http://maziyarjelveh.com/borderline-personality-disorder/

علی محمدی بازدید : 79 یکشنبه 11 آبان 1399 نظرات (0)

هنوز هم معتقد هستم طرحواره درمانی عمیق ترین روش روان شناسی و روان درمانی است. اغراق نیست اگر بگوییم آنچه همه خوبان دارند طرحواره درمانی یکجا دارد.

تمام مراجعینی که تحت نظر یک طرحواره درمانگر صاحب صلاحیت، دوره درمانی خود را می گذرانند، در همه فراز و فرودهایی که تجربه می کنند، رفته رفته متوجه خواهند شد که در مسیر آشتی با خودشان قرار گرفته اند. فکر می کنم توضیح اصطلاح طرحواره درمانی تقویت کننده پوسته روانی گویای موضوع باشد.

همه ما طرحواره داریم. به نظر شما دلیل آن چیست؟ آفرین! به دلیل اینکه همه ما پدر و مادر و خانواده داریم و همه ما گذشته داشته ایم. بنابراین طبیعی است که در مسیر پر چالش زندگی گاهی غمگین، گاهی دلسرد، گاهی عصبانی و در مقابل گاهی شاد و گاهی راضی و گاهی امیدوار باشیم. اما یک نکته اساسی!

طرحواره درمانی تقویت کننده پوسته روانی ما

راه حل اینکه بتوانیم مدت زمان تجربه احساسات منفی را کاهش و احساسات مثبت را افزایش دهیم چیست؟ به نظر می رسد کشف دنیای درونی ذهن و ناخودآگاه، اینکه در مسیر زندگی چه کارهایی را باید انجام داد و چه کارهایی را نباید انجام داد کلید این سوال باشد. کلیدی که طرحواره درمانی آن را به ما هدیه می‌دهد؛ تا بتوانیم پوسته روانی خود را تقویت و نفوذ ناپذیر کنیم. لطفاً واقعیت را بپذیرید و انتظارات تان را از خودتان پایین بیاورید. ما باسواد روان‌شناختی به دنیا نیامده ایم. پس طبیعی است در برابر ناملایمات زندگی آسیب‌پذیر باشیم. در مقابل طبیعی نیست که خود را از فراگیری سواد روانشناسی محروم کنیم.

پس اگر خودتان را حساس می بینید، زود رنج شده اید و پوسته روانی تان شکننده و نفوذ پذیر شده است، زود از کوره در می روید، در بحران‌ها و مسائل ریز و درشت زندگی کم آورده اید، احساس غمگینی می کنید، شکست عشقی خورده اید و عنان اختیار را از دست داده اید، از روابط عاطفی خود لذت نمی برید، دائماً در حال دویدن هستید و به خواسته های تان نمی رسید، هدف گذاری می کنید و حرکت نمی کنید و از خودتان و دنیای اطرافتان متنفرید و یا حتی اگر همه چیز در سر جای خودش قرار گرفته و راضی هستید، پیشنهاد می کنم مهره گمشده زندگی تان را بیابید.

طرحواره درمانی تقویت کننده پوسته روانی ماست و ما را در مدیریت کردن زندگی آماده کند.

منبع:

http://maziyarjelveh.com/schema-therapy-strengthening-psychological-skin/

علی محمدی بازدید : 31 یکشنبه 11 آبان 1399 نظرات (0)

طرحواره محرومیت هیجانی و ازدواج بدون عشق ارتباط تنگاتنگی با هم دارند. زمانی که نیازهای هیجانی کودکان در فضای خانوادگی ارضا نمی شود، آن‌ها طعم واقعی و دلچسب محبت و نوازش، حمایت و پشتیبانی، همدلی و فهمیده شدن، ارتباط و صمیمیت، توجه و احترام و دوست داشتن بدون قید و شرط را نمی چشند.

طرحواره محرومیت هیجانی از همان ابتدا در ذهنشان شکل می گیرد و احساس سنگین دوست داشتن نبودن را درک می‌کنند و می پذیرند.

طرحواره محرومیت هیجانی

بسیاری از کودکان بهای سنگینی برای رابطه با دیگران می‌پردازند؛ آرزو می‌کنند که باید زودتر بزرگ شوند و ازدواج کنند. خیلی از آنها به جبران حمایت و محبتی که دریافت نکرده اند، در نقش یاری رسان و کمک کننده ظاهر می شوند. انگار که خود نیازی ندارند، وسیله ای می شوند برای برآورده کردن نیازهای دیگران؛ غافل از اینکه با این روش به تنهایی عاطفی خود دامن می‌زنند و محرومیت هیجانی خود را شعله ورتر می کنند!

کودکان می خواهند خیلی زود بزرگ شوند تا به این وسیله خودکفایی و استقلال را تجربه کنند.

آنها خیلی زود بزرگسالی را تجربه می‌کنند؛ خیلی زود ازدواج می‌کنند؛ خیلی زود در نقش حامی قرار می‌گیرند و خیلی دیر خود را می‌بینند و خیلی دیرتر خودشان را دوست خواهند داشت!

چنین جملاتی را از آنها زیاد می‌شنویم:

خیلی زود بزرگ شدم…

بچگی نکردم…

جوونی نکردم…

همیشه به من می گفتند بیشتر از سنت میفهمی…

طرحواره محرومیت هیجانی و ازدواج 

عدم اغنا نیازهای عاطفی در دوران کودکی تاوان سنگینی دارد. محرومیت هیجانی ازدواج بدون عشق را در پی خواهد داشت. رابطه‌ای که قربانی یا در آن حامی و ناجی است و در نهایت دیده نمی شود و یا وابسته و درمانده و بی کفایت که باز هم دیده نمی شود!

اشتیاق واهی آنها برای استقلال و بزرگ شدن منجر به روابط عاطفی بی‌ثبات خواهد شد. آنها به امید کسب امنیت روانی خانه را ترک می‌کنند و با فردی ارتباط می‌گیرند که دوباره و دوباره، بارها و بارها احساس دوست داشتنی نبودن را به آنها پیشکش می کنند. محرومیت هیجانی ازدواج بدون عشق را در بردارد و آن را جدی بگیرید.

مازیار جلوه روانشناس بالینی، طرحواره درمانگر و متخصص طرحواره درمانی

منبع:

https://maziyarjelveh.com/schemes-emotional-deprivation-unmarried-marriage/

علی محمدی بازدید : 79 سه شنبه 06 آبان 1399 نظرات (0)

به دلیل اینکه مهمترین نیازهای هیجانی افراد خودشیفته در دوران کودکی اغنا نشده است، از تنهایی و خلاء عمیقی رنج می برند.

آنها نه در ظاهر بلکه در لایه های عمیق شخصیتی خود احساس می کنند که لیاقت عشق و محبت را ندارند. در واقع طرحواره کودک تنها پشت نقاب خود‌شیفتگی حکایت حقیقتی طرحواره ای است که احساس عمیق دوست داشتنی نبودن را به آنان پیشکش می کند.

آنان تنهایی خود را در لوای زورگویی به خانواده، مسخره کردن دیگران، پشت چشم نازک کردن، بلند پروازی و یا آرزوهای بلند پروازانه مخفی می کنند.

اگر آشنایی مختصری با طرحواره درمانی داشته باشید، به خوبی متوجه می شوید که این گونه رفتارها، جبرانی است افراطی در مقابل احساس تنهایی عمیقی که در درون خود دارند.

از دیگر راهکارهایی که استفاده می‌کنند معیارهای سختگیرانه است که سخت گرفتار آن هستند. بسیاری از آنها کاملاً درگیر تفکرات صفر و یک هستند.

 

طرحواره کودک 

 

یا باید تمام و کمال در معرض توجه باشند و یا اینکه عددی نیستند! متوسط بودن برای آنان کاملاً بی معنی و خلاف ارزش است. شاید یکی از دلایل زیربنایی این موضوع انتظارات بالای پدر و مادر و پذیرش مشروط آنها در زمان کودکی باشد. هرگونه توجه، ابراز علاقه و بودنی منوط به بهترین شدن است.

متاسفانه موضوع دردناکی که اول برای مراجع و بعد برای درمانگرش قابل لمس است، اصرار بیش از اندازه برای به دست آوردن تایید والدین است؛ حتی اگر دردسرها و حال بدی آن را با تمام وجود تجربه کنند. شکوه و فغان کودک تنهای آنها زمانی فعال‌تر است که تایید لازم را در جنبه های مختلف زندگی از دست بدهند.

 

طرحواره کودک تنها 

 

مثلاً شکست های شغلی و کاری را تجربه کنند، تهدید به ترک همسر، رابطه یا خانواده شوند؛

شاهد موفقیت و شادی دیگران باشند؛

از کار اخراج شوند؛

از طرف افراد قابل تایید رد شوند؛

و یا به مریضی صعب العلاجی مبتلا شوند.

در فرایند طرحواره درمانی طرحواره درمانگر تلاش می‌کند تا ارتباط عمیقی با کودک تنهایش برقرار کند. در عین حال با برآورده کردن نیازهای هیجانی لازم تلاش می کند تا نقش بالغ حمایتگر را در او فعال تر نماید

منبع:

http://maziyarjelveh.com/child-schema/

علی محمدی بازدید : 67 سه شنبه 06 آبان 1399 نظرات (0)

در سال‌هایی که رویکرد طرحواره درمانی را به عنوان عمیق ترین روش روان درمانی در حرفه‌ بالینی خودم انتخاب کردم، متوجه شده ام که نداشتن سواد روانشناختی والدین و طرحواره درمان نشده والدین در تربیت فرزندانشان، تا چه اندازه می‌تواند تعیین کننده سرنوشت زندگی آنان باشد.

بسیار مادران و پدران را دیده‌ام که کودک را سپر بلای مشکلات خود کرده اند. دائماً شکوه و ناله می کنند.

” بابات اینطوری اونطوری”!

” من تو این زندگی سوختم و ساختم”!

” مامانت این کارو میکنه این کارو نمیکنه”!

و یا حرف هایی می زنند که کودک احساس کند تا زمان حیات مدیون پدر و مادرش است:

” اگه تو نبودی یه فکری برای زندگی خودم می کردم”!

” به خاطر تو بیست ساله دارم تحمل می کنم”!

معمولاً کودکان در این شرایط محرومیت هیجانی بسیار عمیقی را از والدین خود به ارث خواهند برد. محرومیت از یک محبت ناب، محرومیت از حمایت، محرومیت از یک فضای امن؛ که حرف بزند و پدر و مادری باشند که بتوانند گوش کنند.

طرحواره درمان نشده والدین

بچه ها در این شرایط با احساسات دوگانه ای بزرگ خواهند شد. از طرفی دلسوزی عمیقی دارند نسبت به خانواده و از طرفی خشم و نفرت سراپای وجودشان را در بر گرفته؛ حتی اگر بخواهند خشم خود را نشان دهند، قطعا احساس گناه و اضطراب به پکیج عواطف مخرب شان اضافه خواهد شد.

بچه ها به بزرگسالانی تبدیل می‌شوند که کودکی عصبانی، خشمگین، دلسوز و مضطرب را سال ها به همراه خود می کشد! خانواده‌ها در این شرایط هم دست‌بردار نیستند. دست پیش می‌گیرند که پس نیفتند. برای اینکه از انتقاد کودکانشان در امان باشند دائما از آن‌ها انتقاد می‌کنند. گیر می دهند و کنترل می‌کنند. تیغ تیز کلمات شان لحظه به لحظه تیشه به ریشه طرحواره فرزندانشان می زند؛ و متاسفانه این چرخه تجربه دلسوزی، خشم و نفرت تا سالهای سال خواهد داشت.

به همین ترتیب در باب ابراز عشق و محبت هم همین داستان وجود دارد. خیلی از پدر و مادرها تحت تاثیر طرحواره درمان نشده ارزشی برای ابراز محبت برای فرزندانشان قائل نیستند.

طرحواره درمان

قربون صدقه رفتن، بوسه و نوازش کار بی اهمیتی است. کودک تنهای آنان در شرایطی بزرگ می‌شود که تشنه عشق و محبت، حمایت و درک شدن است. آنان درانتخاب شریک عشقی خود بارها و بارها طرحواره محرومیت هیجانی و یا حتی طرد و رهاشدگی را تجربه می‌کنند. چنان جذب محبت و توجه می‌شوند که احتمالاً در دام شکست‌عشقی و سوء استفاده مخاطب قرار خواهند گرفت. حتی اگر همسران مهربان و حمایتگر را انتخاب کنند(البته تا قبل از طرحواره درمانی) مسیر را به نحوی طی خواهند کرد که به خودشان ثابت کنند لایق عشق و احترام نیستند! بنابراین به چند شکل عمل خواهند کرد:

۱٫ یا خیانت می کنند؛

۲٫  یا توقعشان ازعشقشان روز به روز بیشتر می شود؛ اما خب وابستگی آنان نتیجه عکس خواهد داد. یعنی فاصله شان هم بیشتر و بیشتر خواهد شد.

۳٫  انقدر ایثارگر و بله قربان گو می شوند که به مرور از مرکز توجه به حاشیه های رابطه هدایت خواهند شد.

۴٫ و یا در نهایت همسران بی مهر و محبت را انتخاب می کنند. درست مانند پدر و مادرشان.

درست است که در فرایند طرحواره درمانی توسط طرحواره درمانگر مازیار جلوه بسیاری از زخم های مراجعین التیام داده خواهد شد و در نهایت می‌توانند راه‌های مناسب ارتباط برقرار کردن و یا زندگی سالم را بیاموزند؛ اما اگر ریشه ای تر بخواهیم به موضوع بنگریم خیلی بهتر است که والدین سواد روانشناختی خود را افزایش داده و پیرو آن حال خوب واقعی را انتقال دهند.

منبع:

http://maziyarjelveh.com/schema-without-treatment/

علی محمدی بازدید : 53 دوشنبه 05 آبان 1399 نظرات (0)

بیشتر ادیولوژیست های دارای درجه کارشناسی ارشد، آموزش ویژه ای برای مشاوره دریافت نمیکنند. بیشتر ادیولوژیست ها تصورمی کنند که مشاوره به سادگی به معنای توضیح: نتایج آزمایش،عملکرد سمعک، محدودیت های سمعک، کاربرد وسایل کمک شنوایی و... می باشد.همانند سایرحرفه های مراقبت ازسلامتی، ادیولوژی نیز ترکیبی از علوم "hard" و "soft" می باشد.علوم "hard" ادیولوژی شامل آناتومی وفیزیولوژی سیستم شنوایی، فیزیک صوت و... می باشد. کنولوژی کمک شنوایی به منظورکاهش مشکلات ایجادشده به علت کم شنوایی فراهم شده است

وشامل تجهیزاتی ازقبیل تقویت کننده های شخصی، سیستم های ارتباط ازراه دور، سیستم های تقویتکننده مکان های بزرگ، سمعک های تلویزیونی و وسایل هشداردهنده می باشد.قدرت تولید سلول های بنیادی احتمالا محدود به اولین مراحل دوران جنینی است.  دستیابی به درمان سلول هدفی است که معمولا دارای تکنیک های وابسته به اصول اخلاقی است .بیشتر بافت های بدن بالغ ظاهرا شامل سلول های بنیادی Plun potent یا muti potent هستند.نسبت تاخیرزمانی پیامهای عصبی که توسط الیاف همانطرفی و دیگرطرفی انتقال می یابد، درمراکزعصبی پایین ترازتالاموس~2.8است. درتالاموس وقشرمغز~1.8 است. هرچه این نسبت به سمت عدد یک نزدیک تر شود، نشانگرتوازن بیشتر اطلاعات عصبی است که ازمسیرهای همانطرفی ودیگرطرفی به سمت قشرمغز ارسال می گردند. به نحویکه درمحورمرکزی قشرمغز به کمترین مقدارخود می رسد وحالت خطی می یابد.

اين نمودارنشان مي دهدكه همه 10 دانش آموز گروه كنترل پاسخ هاي تكنيكي يا اطلاعاتي (مثل"چندين مطالعه وجود دارد كه نشان مي دهدكه كاركردن درطول بارداري برشنوايي كودكان تاثيريندارد") قبل ازترم (ستون اول) وبعدازترم (ستون دوم) را ارائه كردند. اگرما عكس العمل هاي جامعه نسبت به سمعك رادرنظر نگيريم يااينكه آنها رابي اهميت جلوه دهيم، دراين صورت مابه كودكاني كه باكم شنوايي

بزرگ مي شوند زيان مي رسانيم. براين اساس، مجموعه اي ازتحريكات توسعه يافته اند كه درحشواطلاعات درهرمرحله ازكلماتي كه به طورذاتي حاوي يك بخش semantic است، افزايش مي يابند وسيلاب ها (مثل ليست كلمات Nu.6) براي جملاتي كه راهنمايي هاي نحوي براي درك پيام پاراگراف وبخش هاي داستان رافراهم مي كنند، فاقد آن هستند. تعداد افراد بزرگسال داراي كم شنوايي بسياراست واين تعداد روبه افزايش است. محققي به نام Kochkin تخمين زده كه درحال حاضرتقريبا 31.5 ميليون نفر درامريكا داراي اختلالات شنوايي مي باشند وانتظار مي رود كه درسال 2025، اين تعداد به 41 ميليون نفرافزايش يابد. در سيستم هاي پخش موسيقي به حالت استريو، از دو بلند گو استفاده مي شود0 بنابراين كيفيت صدا صاف تر، شفاف تر و طبيعي تر است .وقتي از دو سمعك استفاده مي كنيد نيز شرايط به همين ترتيب است0 به عبارت ديگر شما دريافت و درك كامل تر و طبيعي تري از گفتار خواهيد داشت.

آزمايشگران ممكن است به طورناخواسته باتاكيدبرمسائلي كه نگراني هاي اوليه والدين نيستند،استرس آنها راافزايش دهند. براي مثال ممكن است اديولوژيست ها به محض فيتينگ اوليه سمعكبراي يك كودك براين مسئله تاكيدكنندمراحل 1تا6 بايد حتي درصورت محدود بودن زمان نيز انجام شوند.  مراكزدرماني بايد قرارملاقاتپيگيري راسريعا ترتيب دهند، بطوريكه والدين بتوانند درعرض يك هفته بعد براي كسب اطلاعاتبيشترواخذتصميم بازگردند. يك روش ديگرمشاوره، تشويق افراد براي شركت درگروه هاي حمايتي موجود براي بزرگسالانباشنوايي آسيب ديده وخانواده هاي آنها مي باشد.گروه هاي حمايتي يك روش peer-driven(برمحورافراد مشابه) رابراي مديريت كم شنوايي ارائه مي كنند كه فرصتي رابراي به اشتراكگذاشتن تجارب وحل مشكل مشترك فراهم مي كند.

بيان مي كند كه فرد داراي كم شنوايي ممكن است منزوي شود چون براي داشتن  يك ارتباط موفق بااو مواردي مثل شمرده صحبت ك تكرار، به طرزديگري بيان كردن يا فراهم كردن نشانه هاي بينايي به خانواده ودوستان تحميل ميشود. درنهايت اينكه افراد ممكن است به علت كم شنوايي ازفعاليت هاي معمول وباارزش كنارهگيري كنند، كه درنهايت ممكن است تحريكات ذهني راكاهش دهد.حساسيت به lTD درمجموعهء زيتوني فوقاني(SOC) ايجادمي شود. از SOCبه سمت مراكزعصبي بالاترمدوله مي شود.  دقيق ترين عملكرد lTD درتالاموس ايجادمي شود وتوسط نرونهاي قشري اصلاح مي گردد.نسبت تاخيرزماني پيامهاي عصبي كه توسط الياف همانطرفي و ديگرطرفي انتقال مي يابد، درمراكزعصبي پايين ترازتالاموس~2.8است.

زمانی که نگرانی بیان شده درباره چگونگی احساسات یک فرد می باشد، دراین صورت، پیرویازاطلاعات Lundberg عمل مفیدی می باشد، یعنی "به بیماران اجازه دهیم به صورتی که دلشان میخواهد احساس کنند" به جای اینکه برای بهترکردن آن تلاش شود. البته، اطمینان بخشی جایگاه خودش را دارد،مخصوصا زمانی که فردی درباره واقعیت هایی کهمامی توانیم آنها راتاییدکنیم، سوال می کند. "من فکرمی کنم که داروهایم رافراموش کرده ام"،"نگران نباش، من چمدان راقبل ازاینکه آن راببندم چک کردم، من داروهایت رادیدم".این امکان برای افراد می باشد که "به وزوزشان توجه کمتری کنند".  سمعک ها، تولیدکننده های نویز وسایرماسکرها سالیان بسیاری برای درمان وزوز استفاده شده اند. هدف ازاین گونه درمان ها، 

کاربرد یک صدای خارجی به منظورکاهش آگاهی نسبت به وزوز می باشد.پیشنهاد به فرد برای اینکه یاد بگیرد با این وضعیت زندگی کند، ایده خوبی نیست. این روش ممکن است درواقع اثر وزوز را تشدید کند. برای مثال برخی افراد ممکن است به دلیل شکایات شان احساس گناه کنند یا ازاین که نمی توانند هیچ کاری انجام دهند احساس عصبانیت کنند.حساسیت به lTD درمجموعهء زیتونی فوقانی(SOC) ایجادمی شود. از SOCبه سمت مراکزعصبی بالاترمدوله می شود. دقیق ترین عملکرد lTD درتالاموس ایجادمی شود وتوسط نرونهای قشری اصلاح می گردد. 

حس بینایی درتشکل وبلوغ پاسخهای شنوایی نقش راهنما دارد. اگرسیگنالهای بینایی دردوران کودکی آسیب ببینند، بازنمایی شنوایی درکولیکولوس فوقانی بدلیل اختلال دررشدهنجارآسیب می بیند. مشکلات بینایی دراثرجراحی یا ضربه های وارد به سر می توانند توازن فضایی شنوایی درهستهء کولیکولوس فوقانی را مختل نمایند، این اختلال حتی درشرایطی که نشانه های محیطی جهت یابی صدا هنجارهستند ایحادمی شود.منطقهء شنوایی خلفی  (PAF) و منطقهء شنوایی قدامی (AAF) دروظایف جهت یابی فضایی ودرک الگوی زمانی اصوات مشارکت دارند. آسیب به PAF موجب بروزاختلالاتی درجهت یابی می شود، اما درالگوهای تمایزودرک زمانی وقایع بی تاثیراست. درحالیکه آسیب به AAF موجب بروزاختلالاتی درالگوهای تمایزودرک زمانی می شود، اما درجهت یابی بی تاثیراست. 

منبع:

https://drhearingaid.blogsky.com/1399/07/06/post-1/

https://superiorhearingaid.tebyan.net/

http://hearingaidfeatures.tibablog.ir/

http://goldenhearingaid.ratablog.com/

http://newhearingaid.loxblog.com/

علی محمدی بازدید : 26 سه شنبه 29 مهر 1399 نظرات (0)

در فرایند طرحواره درمانی به کرات متوجه این موضوع می شوم که افراد برای خارج شدن از پوسته طرحواره ای خود اضطراب بالائی را تجربه می کنند. پوسته ای که با گذشت زمان تیشه به ریشه آنان زده است. اما به دلیل این که مهره آشنای زندگی است، باز هم به صورت کاملاً ناخودآگاه قدرتمند می شوند.

 

به عنوان مثال کسی که دچار طرحواره محرومیت هیجانی است، خود ابرازگری را نیاموخته و از بیان خواسته ها، احساسات و انتظارات خویش امتناع کرده و اذعان دارد که به این شیــوه می تواند از تجربه احساسات منفی، خلاصی یابند. ارتباطات شفاف را فدای خودخوری و روابط مبهم می کند.

 

طرحواره سپری در برابر تغییر - مازیار جلوه

 

برخی از افرادی که درگیر طرحواره نقص شرم هستند، دائماً در تلاش اند که خود را بهتر از آنچه که واقعاً هستند نشان دهند. موفق تر، جذاب تر، بهترین و برجسته ترین. بسیاری از آن ها خود را درگیر کار طاقت فرسا می کنند که به آن اعتیاد به کار می گوئیم. بسیاری برای فرار از آن دچار ایثارگری و یا قدرت طلبی افراطی شده و شکست در ارتباط را تجربه می کنند. همه کسانی که درگیر تله طرحواره ای هستند، فکر می کنند که بهترین و اصولی ترین کارها را انجام و پخته ترین افکار را دارند.

اما زهی خیال باطل! این انتخاب ها همان تیشه به ریشه زدن است.

حال زمانی که این افراد برای درمان مراجعه می کنند با بینشی که کسب می کنند، می توانند از دام طرحواره های خود رها یابند. زندگی خود را بهتر مدیریت کنند و نیاز به امنیت خود را ارضاء نمایند.

اما معمولاً این فرایند به راحتی و بدون کمک تخصصی طرحواره درمانگر امکان پذیر نیست. دلیل این موضوع تمایل بیش از حد برای تکرار روال گذشته است. یادمان باشد طرحواره سپری در برابر تغییر است. اگر کمک تخصصی نگیریم تغییر میسر نخواهد شد.

به عبارت دیگر در عین حال که موضوع برایشان شفاف می شود باز هم تمایل به چرخه معیوب زندگی را دارند.

تغییر با اضطراب همراه است. حتی تغییر دکوراسیون اتاق هم اضطراب برانگیز است. چه برسد به روان درمانی، تغییر و تضعیف باورهای مان!

واقعیت این است که انتظار می رود همان اهمیتی که برای جسم قائل هستیم برای روح و روان هم قائل باشیم. جراحی و دردی که در اتاق عمل اتفاق می افتد در روان درمانی هم وجود دارد. چطور می شود که با کوچک ترین دردی به پزشک مراجعه و خود را برای عمل جراحی آماده می کنیم؟ اما در جریان روان درمانی اضطراب موجود برایمان سخت تر قابل تحمل است؟

منبع:

http://maziyarjelveh.com/barriers-to-change/

علی محمدی بازدید : 68 سه شنبه 29 مهر 1399 نظرات (0)

فرار یکی از موانع رایج در راه تغییر طرحوارها است. نمونه این مانع، در میگساری و اعتیاد به سیگار و مواد مخدر و حتی پرخوری و اعتیاد به کار و وسواس شستشو بارز مشهود است. فرد برای فرار از مشکلات خود را غرق در یک فعالیت نامرتبط می کند؛ البته این تغییر رویه تا حدودی هدفمند است. هدف آن می تواند کاهش شدت درد و رنج ناشی ازطرحواره ها باشد؛ که قطعاً منجر به بقاء آن ها می شود. برای همین است که معتقدم طرحواره سپری است در برابر تغییر.

عده ای هم معتقد هستند که کار درست را می کنند! آن ها سرنوشت خود را پذیرفته اند، می سازند و می سوزند! پس اینجا هم طرحواره سپری در برابر تغییر است. بنابراین تلاشی برای تغییر نمی کنند. این افراد لزومی به مراجعه نمی بینند. برای شان آرزوی موفقیت می کنیم!

شاید تا اینجا متوجه شده باشید که هر رفتاری که به اجتناب، فرار و یا تسلیم در برابر درمان شود، منتج به تکرار طرحواره ها در زندگی کنونی خواهد شد. بازهم طرحواره سپری می شود در برابر تغییر.

طرحواره سپری در برابر تغییر یعنی مقاومتی که به صورت ناخودآگاه در برابر تغییرات مثبت تجربه می کنیم. عده ای از مراجعین، خیلی با انرژی شروع می کنند. اما وسط راه خسته می شوند و پس از یک غیبت کوتاه و یا طولانی دوباره شروع می کنند. در واقع هر از گاهی که عشق شان کشید، اقدام می کنند. معتقد هستم که تغییر با سرعت کم رخ می دهد.

بنابراین ” رهرو آن نیست که گهی تند و گهی خسته رود    رهرو آن است که آهسته و پیوسته رود”

این مقاله و یا سایر نوشته های مشابه به افراد کمک می کنند تا با نشانه های مشکل ساز در خود و زندگی روزمره آشنا شده و آنها را جدی بگیرند. اما ابداً نمی تواند منجر به حل آن ها شود.

برای بهبود شرایط در افکار، احساسات، رفتارها، انتخاب و تصمیمات حضور و مدد یک درمانگر صاحب صلاحیت الزامی است. در صورت نیاز مشاوره فردی را فراموش نکنید.

منبع:

http://maziyarjelveh.com/barriers-to-change/

تعداد صفحات : 3

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 26
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 8
  • آی پی دیروز : 1
  • بازدید امروز : 45
  • باردید دیروز : 2
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 54
  • بازدید ماه : 145
  • بازدید سال : 938
  • بازدید کلی : 2,948